Minggu, 30 Maret 2014

benefits of eating broccoli and carrots

benefits of eating broccoli and carrots Brokolisağlık yararları nelerdir ? Brokolilahana ailesinden yeşil bir sebzedir. Genellikle birden çiçeği merkezi kök kapalı dallanma ve bazen yapraklar hala iliştirilmesi sahip olduğu , kafaları satılıyor . Brokoli hastalıktan kalkan olabilir koruyucu maddeler şeklinde bir sağlık bonus sağlar . Botanik , brokoli toplu sebzelerden olarak bilinen lahana ailesine aittir .

Bu yiyecek doymuş yağ ve kolesterol çok düşük. Aynı zamanda iyi bir protein kaynağıdır , E vitamini ( alfa tokoferol ) , Tiamin , Riboflavin , Pantotenik Asit , Kalsiyum , Demir , Magnezyum , Fosfor ve Selenyum ve Diyet Lif , A vitamini , C vitamini , K vitamini çok iyi bir kaynak , B6 vitamini , folat, potasyum ve Manganez

 Beta -karoten, vitamin C ve katarakt, kalp hastalığı ve çok sayıda kanser de dahil olmak üzere pek çok koşullar , azaltılmış bir riski ile bağlantılı olan önemli antioksidanlardır. Brokolisağlık yararları çok kapsamlıdır . Temel besin yüklüsebze , aynı zamanda tedavi edici özelliklere sahiptir sadece . Bazı insanlar brokoli seviyorum ve bazı insanlar nefret ediyorum , ama hayır bu brokoli inkar bir nutrional harikası var. İşte brokolinin 10 faydaları şunlardır :

    Diyabetli yardımcı
    Kavgalar kalp hastalığı
    Kanseri önlemeye yardımcı olur
    Aşırı yeme bordür
    Sağlıklı kemikler teşvik
    Kan basıncını düzenler
    soğuk algınlığı önler
    Bağışıklık sağlığını artırır
    Doğum kusurları Kavgalar
    hormonları düzenler

Besin Brokoli
Besin değeri 100 g ( 3,5 oz )

    Enerji: 141 kJ ( 34 kcal )
    Karbonhidratlar: 6.64 g
        Şekerler : 1.7 g
        Diyet lifi : 2.6 g
    Yağ: 0.37 g
    Protein: 2.82 g
    Su: 89.3 g
    Vitamin A eşd . : 31 mg (% 4)
        beta- karoten: 361 mg (% 3)
        Lutein ve zeaksantin : 1403 mikrogram
    Tiamin ( vit B1 ) : 0.071 mg (% 6)
    Riboflavin ( B2 vit ) : 0.117 mg (% 10)
    Niasin ( B3 vit ) : 0,639 mg (% 4)
    Pantotenik asit (B5) : 0,573 mg (% 11)
    Vitamin B6 : 0.175 mg (% 13)
    Folat ( vit B9 ): 63 mg (% 16)
    C Vitamini : 89.2 mg ( % 107 )
    Vitamin E: 0.78 mg (% 5)
    K vitamini : 101.6 ug ( % 97 )
    Kalsiyum: 47 mg (% 5)
    Demir: 0.73 mg (% 6)
    Magnezyum : 21 mg (% 6)
    Manganez : 0.21 mg (% 10)
    Fosfor : 66 mg (% 9)
    Potasyum : 316 mg (% 7)
    Çinko: 0.41 mg (% 4)

Besleyicidir , bu tavada veya çiğ yenen , buharda iyi kısaca . Taze brokoli nefes sarma buzdolabında ve satın alma 2-3 gün içinde tüketilmesi gerekir . Ayrıca maksimum fayda elde etmek için brokoli çiğ yiyebilirsiniz .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar